Detail van uw opzoeking in OAR, het Open Archief van OE-publicaties:

Auteur:Koen De Groote, Jan Moens, Niels Jennes, An Lentacker, Anton Ervynck, Brigitte Cooremans, Koen Deforce, Wim Wouters.
Titel:Laat- en postmiddeleeuwse sporen aan de Klapstraat te Aalst (Oost-Vlaanderen) Eindverslag van een toevalsvondst
Volume:Laat- en postmiddeleeuwse sporen aan de Klapstraat te Aalst (Oost-Vlaanderen) Eindverslag van een toevalsvondst
Jaar van uitgave:2021
Uitgever:Onroerend Erfgoed
Korte inhoud:Bij graafwerken voor de uitbreiding van het Sint-Jozefscollege werden verschillende archeologische sporen en vondsten opgemerkt. Een evaluatie op het terrein door de verantwoordelijke archeoloog van het agentschap maakte duidelijk dat het om een grote hoeveelheid waardevolle sporen en vondsten ging, die een registratie noodzakelijk maakte. De doorgedreven analyse van de verschillende materiaalcategorie├źn heeft tot meer en nieuwe inzichten geleid en zal op termijn toelaten om verfijningen door te voeren wat betreft de bewoningsgeschiedenis van dit specifiek stadsdeel en de kennis van de laatmiddeleeuwse stad in het algemeen.
Bron:De Groote K., Moens J., Jennes N., Lentacker A., Ervynck A., Cooremans B., Deforce K. & Wouters W. 2021: Laat- en postmiddeleeuwse sporen aan de Klapstraat te Aalst (Oost-Vlaanderen) Eindverslag van een toevalsvondst, Onderzoeksrapporten agentschap Onroerend Erfgoed 182
ISSN 1371-4678
Uri:https://id.erfgoed.net/infocat/publicaties/6210
Bestand:https://oar.onroerenderfgoed.be/publicaties/OAOE/182/OAOE182-001.pdf ( 21.75MB )
OAI2-PMH (XML):oai:oar.onroerenderfgoed.be:OAOE182-001
Bibliotheek: Exemplaar in catalogus