Deze website draagt het AnySurferlabel, een Belgisch kwaliteitslabel voor toegankelijke websites. Meer informatie vindt u op www.anysurfer.be.

Het archief

Detail

Auteur:A. Vanderhoeven, G. Vynckier, W. Wouters.
Titel:Het oudheidkundig bodemonderzoek aan de Zijdelingsestraat te Tienen (prov. Vlaams-Brabant). Interim-verslag 1995-1996.
Volume:Archeologie in Vlaanderen VI
Jaar van uitgave:2002
Uitgever:IAP
Korte inhoud:Op een uitgestrekt terrein in Tienen, gelegen tussen de Zijdelingsestraat, de Leuvenselaan en de Spikdoornstraat, startte de huisvestingsmaatschappij Fami-Bouw in 1995 de aanleg van 18 woningen en 33 garages (fig. 1 en 2). Reeds in de jaren 30 werden bij de bouw van huizen langs de toen pas aangelegde Zijdelingsestraat talrijke resten van de Romeinse vicus aangesneden. Heel wat sporen en vondsten zijn destijds geregistreerd en ingezameld door J. Gooris. Ze werden later door Mertens opgenomen in het overzicht van de antieke nederzetting dat hij in 1972 publiceerde (fig. 3). Deze synthese vormt, samen met het opgravingsverslag van een onderzoek uit 1981 en 1982 aan de Tramstraat, nog steeds het uitgangspunt voor elke studie van de Romeinse vicus van Tienen. Van systematische opgravingen aan de Zijdelingsestraat was in die vooroorlogse periode nog geen sprake, zodat we in het duister tasten omtrent de aard van de Romeinse aanwezigheid op die plek.
Bron:Archeologie in Vlaanderen VI, pp. 133-160, Zellik, 2002.
ISSN: 0778 2837
Bestand:http://oar.onroerenderfgoed.be/publicaties/AIVT/6/AIVT006-002.pdf ( 27.39MB )
Gerelateerd bestand:
Bibliotheek: Exemplaar aanwezig in catalogus VIOE bibliotheek

  BibTEX OAI2-PMH XML printervriendelijke versie

Zoek

Met onderstaand formulier kan je zoeken in ons archief. Voor meer uitleg over zoeken klik je hier.

Je kunt ook bladeren in de beschikbare publicaties.

zoek een publicatie