Deze website draagt het AnySurferlabel, een Belgisch kwaliteitslabel voor toegankelijke websites. Meer informatie vindt u op www.anysurfer.be.

Het archief

Detail

Auteur:Y. Hollevoet, B. Hillewaert.
Titel:Het archeologisch onderzoek achter de voormalige vrouwengevangenis Refuge te Sint-Andries/Brugge (prov. West-Vlaanderen). Nederzettingssporen uit de Romeinse tijd en de Middeleeuwen.
Volume:Archeologie in Vlaanderen VI
Jaar van uitgave:2002
Uitgever:IAP
Korte inhoud:Van eind 1995 tot half 1997 werden door het Instituut voor het Archeologisch Patrimonium (IAP) en de Stedelijke Archeologische Dienst (SAD) van Brugge gezamenlijk een grootschalig onderzoek uitgevoerd op terreinen achter de Refuge, de voormalige vrouwengevangenis gelegen op het grondgebied van de vroegere gemeente Sint-Andries. Op deze binnengronden was een omvangrijk huisvestingsproject gepland. Eén van de terreinen die zou worden volgebouwd, had enkele jaren daarvoor een handjevol Romeinse scherven opgeleverd. Deze vondst was niet echt een verrassing. Men bevond zich amper enkele honderden meters te noorden van de zgn. Zandstraat, de weg waarvan verondersteld wordt dat hij een belangrijke verkeersas vormde tussen de Romeinse nederzettingen van Oudenburg en Aardenburg, via het Brugse. Wel was nog steeds niet duidelijk hoe dergelijke vondsten moesten worden geïnterpreteerd als een indicator voor de aanwezigheid van Romeinse nederzettingsresten die bij het ploegen werden aangetast.
Bron:Archeologie in Vlaanderen VI, pp. 191-207, Zellik,2002.
ISSN: 0778 2837
Bestand:http://oar.onroerenderfgoed.be/publicaties/AIVT/6/AIVT006-004.pdf ( 14.68MB )
Gerelateerd bestand:
Bibliotheek: Exemplaar aanwezig in catalogus VIOE bibliotheek

  BibTEX OAI2-PMH XML printervriendelijke versie

Zoek

Met onderstaand formulier kan je zoeken in ons archief. Voor meer uitleg over zoeken klik je hier.

Je kunt ook bladeren in de beschikbare publicaties.

zoek een publicatie