Deze website draagt het AnySurferlabel, een Belgisch kwaliteitslabel voor toegankelijke websites. Meer informatie vindt u op www.anysurfer.be.

Het archief

Detail

Auteur:B. Cooremans, K. Desender, A. Ervynck, J. Schelvis.
Titel:Onderzoek van plantaardige en dierlijke resten uit een Romeinse waterput van de vindplaats 'Refuge' te Sint-Andries, Brugge (prov. West-Vlaanderen): economie en ecologie.
Volume:Archeologie in Vlaanderen VI
Jaar van uitgave:2002
Uitgever:IAP
Korte inhoud:De vindplaats 'Refuge' te Sint-Andries ligt in de Vlaamse zandstreek, op enkele km van de rand van de kustvlakte. Opgravingen op het site, tussen 1995 en 1998 uitgevoerd o.l.v. Y. Hollevoet (Instituut voor het Archeologische Patrimonium) en B. Hillewaert (Brugse Stedelijke Archeologische Dienst), legden de resten bloot van een omgrachte nederzetting uit de Romeinse tijd. De site omvatte een tiental hoofdgebouwen, soms met potstallen en bijgebouwtjes, waaronder spijkers, en waterputten. Van een dan deze laatste kon de structuur en de vulling onderzocht worden. De put, met opgravingscode XXXII/14, was opgebouwd uit houten planken, en moet op basis van dendrochronologisch onderzoek geconstueerd zijn kort na de periode van 79 tot 91 AD. De houten constructie was goed bewaard en na demonteren bleek ook de vulling van de put ongestoord gebleven.
Bron:Archeologie in Vlaanderen VI, pp. 209-229, Zellik, 2002.
ISSN: 0778 2837
Bestand:http://oar.onroerenderfgoed.be/publicaties/AIVT/6/AIVT006-005.pdf ( 14.98MB )
Gerelateerd bestand:
Bibliotheek: Exemplaar aanwezig in catalogus VIOE bibliotheek

  BibTEX OAI2-PMH XML printervriendelijke versie

Zoek

Met onderstaand formulier kan je zoeken in ons archief. Voor meer uitleg over zoeken klik je hier.

Je kunt ook bladeren in de beschikbare publicaties.

zoek een publicatie