Deze website draagt het AnySurferlabel, een Belgisch kwaliteitslabel voor toegankelijke websites. Meer informatie vindt u op www.anysurfer.be.

Het archief

Detail

Auteur:Vanderhoeven, A., Vynckier, G., Vynckier, P..
Titel:Het oudheidkundig bodemonderzoek aan de Veemarkt te Tongeren. Eindverslag 1988
Volume:Archeologie in Vlaanderen III
Jaar van uitgave:1994
Uitgever:IAP
Korte inhoud:In december 1988 en januari 1989 kon gedurende een zestal weken een noodopgraving worden uitgevoerd op een terrein aan de Veemarkt te Tongeren. Dhr. Claeys, eigenaar van het terrein, verleende toestemming om voor de bouw van een nieuw hotel de bedreigde zone te onderzoeken. Er werd hiervoor een samenwerkingsverband opgezet tussen het Instituut voor het Archeologisch Patrimonium (toen nog Nationale Dienst voor Opgravingen) en de provincie Limburg. Ook de stad Tongeren verleende haar medewerking. De dagelijkse leiding van de opgraving was in haden van een viertal archeologen van het I.A.P. en het Provinciaal Gallo-Romeins Museum te Tongeren (P.G.R.M.T.), m.n. de eindredacteuren van dit artikel (I.A.P.) bijgestaand door dhr. G. Creemers (P.G.R.M.T. + I.A.P.). Een tijdelijke ploeg arbeiders werd samengesteld met medewerkers van het P.G.R.M.T., het Provinciaal Archief en Documentatiecentrum en de Provinciale Projecten voor Streekverkenning.
Bron:Vanderhoeven A., Vynckier G. & Vynckier P. 1994:"Het oudheidkundig bodemonderzoek aan de Veemarkt te Tongeren. Eindverslag 1988", in: Archeologie in Vlaanderen III, Zellik, 127-205.
ISSN:0778 2837
Bestand:https://oar.onroerenderfgoed.be/publicaties/AIVT/3/AIVT003-004.pdf ( 57.84MB )
Gerelateerd bestand:
Bibliotheek: Exemplaar aanwezig in catalogus VIOE bibliotheek

  BibTEX OAI2-PMH XML printervriendelijke versie

Zoek

Met onderstaand formulier kan je zoeken in ons archief. Voor meer uitleg over zoeken klik je hier.

Je kunt ook bladeren in de beschikbare publicaties.

zoek een publicatie