Deze website draagt het AnySurferlabel, een Belgisch kwaliteitslabel voor toegankelijke websites. Meer informatie vindt u op www.anysurfer.be.

Het archief

Detail

Auteur:Hollevoet, Y..
Titel:Ver(r)assingen in een verkaveling. Romeins grafveld te Oudenburg (prov. West-Vlaanderen). Interimverslag
Volume:Archeologie in Vlaanderen III
Jaar van uitgave:1994
Uitgever:IAP
Korte inhoud:In 1993 heeft het Instituut voor het Archeologisch Patrimonium zijn opzoekingen ten zuiden van de Oudenburgse stadskern verder gezet. Aanleiding tot het onderzoek vormde ditmaal de inplanting van een nieuwe verkaveling tussen de sportterrein en de bebouwing langs de Westkerkestraat. Hierdoor zouden in een eerste fase meer dan 40 nieuwe woningen verrijzen langs twee ontsluitingswegen, de Groeningestraat en de Hoveniersstraat. De opgravingen, uitgevoerd met medewerking van het stadsbestuur Oudenburg, de verkavelaar - de BVBA IMBO van Oostkamp/Ruddervoorde - en verschillende particuliere eigenaars, lieten toe beter inzicht te verwerven in een uitgestrekte begraafplaats uit het Hoge Keizerrijk. Het noordoostelijk uiteinde van deze necropool was enige jaren terug aangesneden bij een verkennend onderzoek op het aangrenzende sportterrein.
Bron:Hollevoet Y. 1994:"Ver(r)assingen in een verkaveling. Romeins grafveld te Oudenburg (prov. West-Vlaanderen). Interimverslag", in: Archeologie in Vlaanderen III, Zellik, 207-216.
ISSN:0778 2837
Bestand:https://oar.onroerenderfgoed.be/publicaties/AIVT/3/AIVT003-005.pdf ( 8.5MB )
Gerelateerd bestand:
Bibliotheek: Exemplaar aanwezig in catalogus VIOE bibliotheek

  BibTEX OAI2-PMH XML printervriendelijke versie

Zoek

Met onderstaand formulier kan je zoeken in ons archief. Voor meer uitleg over zoeken klik je hier.

Je kunt ook bladeren in de beschikbare publicaties.

zoek een publicatie