Deze website draagt het AnySurferlabel, een Belgisch kwaliteitslabel voor toegankelijke websites. Meer informatie vindt u op www.anysurfer.be.

Het archief

Detail

Auteur:Hollevoet Y., Cooremans B., Desender K., Ervynck A..
Titel:Een Karolingische vlechtwerkwaterput uit Zerkegem (gem. Jabbeke, prov. West-Vlaanderen): culturele en ecologische archaeologica
Volume:Archeologie in Vlaanderen III
Jaar van uitgave:1994
Uitgever:IAP
Korte inhoud:Midden 1991 werd door het Gemeentebestuur van Jabbeke besloten een sociale verkaveling te realiseren in het woonuitbreidingsgebied van de deelgemente Zerkegem. Deze nieuwe verkaveling zou ingeplant worden ten zuiden van de dorpskom, tussen de Mosselstraat en de Paradijsweg. Over de archeologische potentie van het terrein zelf waren op dat ogenblik geen gegevens voorhanden. Een vluchtig onderzoek van de schaarse historische studies bracht geen soelaas en ook de oude kartografische bronnen leverden niets op. Enkel de recente topografische kaarten maakten gewag van een loods op de oostelijke helft van het terrein tot in het begin van de jaren '80.
Bron:Hollevoet Y., Cooremans B., Desender K. & Ervynck A. 1994: "Een Karolingische vlechtwerkwaterput uit Zerkegem (gem. Jabbeke, prov. West-Vlaanderen", in: Archeologie in Vlaanderen III, 2, Zellik, 43-244.
ISSN: 0778-2837
Bestand:https://oar.onroerenderfgoed.be/publicaties/AIVT/3/AIVT003-008.pdf ( 9.01MB )
Gerelateerd bestand:
Bibliotheek: Exemplaar aanwezig in catalogus VIOE bibliotheek

  BibTEX OAI2-PMH XML printervriendelijke versie

Zoek

Met onderstaand formulier kan je zoeken in ons archief. Voor meer uitleg over zoeken klik je hier.

Je kunt ook bladeren in de beschikbare publicaties.

zoek een publicatie