Deze website draagt het AnySurferlabel, een Belgisch kwaliteitslabel voor toegankelijke websites. Meer informatie vindt u op www.anysurfer.be.

Het archief

Detail

Auteur:De Groote, K., Lemay, N..
Titel:De materiële cultuur in de Sint-Salvatorsabdij te Ename (stad Oudenaarde, prov. Oost-Vlaanderen) 1. Twee middeleeuwse latrines uit de westvleugel en een 17de-eeuwse afvalput uit de priorij.
Volume:Archeologie in Vlaanderen III
Jaar van uitgave:1994
Uitgever:IAP
Korte inhoud:In de publicaties die reeds aan het jarenlange onderzoek op de abdijsite van Ename gewijd werden, kreeg tot nu toe voornamelijk het bouwhistorische luik de aandacht. In afwachting van de definitieve publicatie van de resultaten van het archelologisch onderzoek werd besloten om reeds een begin te maken met het publiceren van interessante archeologische contexten, die een blik werpen op de leefwereld binnen een benedictijnerabdij. Met een eerste deelaspect, met name de voedselvoorziening in de abdij, werd reeds een begin gemaakt. Met deze bijdrage wordt gestart met de studie en publicatie van de materiële cultuur, waarvan de ceramiek de hoofdmoot uitmaakt. Dit artikel omvat drie gesloten contexten: twee middeleeuwse latrines uit de west-vleugel van de abdij en een post-middeleeuwsde afvalput uit de priorij.
Bron:De Groote K. & Lemay N. 1994:"De materiële cultuur in de Sint-Salvatorsabdij te Ename (stad Oudenaarde, prov. Oost-Vlaanderen) deel 1", in: Archeologie in Vlaanderen III, Zellik, 401-418.
ISSN: 0778 2837
Bestand:https://oar.onroerenderfgoed.be/publicaties/AIVT/3/AIVT003-015.pdf ( 12.77MB )
Gerelateerd bestand:oai:oar.vioe.be:AIVT003-016
Bibliotheek: Exemplaar aanwezig in catalogus VIOE bibliotheek

  BibTEX OAI2-PMH XML printervriendelijke versie

Zoek

Met onderstaand formulier kan je zoeken in ons archief. Voor meer uitleg over zoeken klik je hier.

Je kunt ook bladeren in de beschikbare publicaties.

zoek een publicatie