Deze website draagt het AnySurferlabel, een Belgisch kwaliteitslabel voor toegankelijke websites. Meer informatie vindt u op www.anysurfer.be.

Het archief

Detail

Auteur:Johan Hoorne, Jan Bastiaens, Guy De Mulder, Koen Deforce, Anton Ervynck, An Lentacker, Katrien Sturtewagen.
Titel:Archeologisch noodonderzoek te Erps-Kwerps-Villershof (Kortenberg, prov. Vlaams-Brabant). Nederzettingssporen uit de ijzertijd, de vroege en de volle middeleeuwen
Volume:Relicta, Archeologie, Monumenten- en Landschapsonderzoek in Vlaanderen 4
Jaar van uitgave:2009
Uitgever:VIOE
Korte inhoud:In het voorjaar van 2004 merkte lokaal archeoloog Walter Sevenants tijdens een toevallige werfcontrole van wegenwerken verschillende grondverkleuringen op met daarin een aantal scherven. Deze waarneming vormde de directe aanleiding voor een noodopgraving in het najaar van 2004 en de daaropvolgende verwerking en tentoonstelling (met bijbehorende brochure)in het voorjaar van 2006. Dit artikel vormt nu een sluitstuk op het afgelegde onderzoeksparcours. Het biedt een overzicht van de onderzoeksresultaten zonder daarbij iedere vondst en ieder spoor in detail te behandelen. Er wordt veeleer gestreefd naar de presentatie van een chronologisch overzicht, aangevuld met de resultaten van het natuurwetenschappelijk onderzoek en, waar mogelijk en relevant, een wat uitgebreidere vergelijkingsstudie.
Bron:Hoorne J., Bastiaens J., De Mulder G., Deforce K., Ervynck A., Lentacker A., Sturtewagen K. 2009:"Archeologisch noodonderzoek te Erps-Kwerps-Villershof (Kortenberg, prov. Vlaams-Brabant). Nederzettingssporen uit de ijzertijd, de vroege en de volle middeleeuwen", in: Relicta, Archeologie, Monumenten- & Landschapsonderzoek in Vlaanderen, volume 4, pp. 23 79, Brussel.
ISSN: 1783-6425
Uri:https://id.erfgoed.net/infocat/publicaties/226
Bestand:https://oar.onroerenderfgoed.be/publicaties/RELT/4/RELT004-002.pdf ( 6.79MB )
Gerelateerd bestand:
Bibliotheek: Exemplaar aanwezig in catalogus VIOE bibliotheek

  BibTEX OAI2-PMH XML printervriendelijke versie

Zoek

Met onderstaand formulier kan je zoeken in ons archief. Voor meer uitleg over zoeken klik je hier.

Je kunt ook bladeren in de beschikbare publicaties.

zoek een publicatie