Deze website draagt het AnySurferlabel, een Belgisch kwaliteitslabel voor toegankelijke websites. Meer informatie vindt u op www.anysurfer.be.

Het archief

Detail

Auteur:Vincent Debonne, Eva Van Regenmortel, Anna Bergmans, Thomas Coomans.
Titel:Van Heilig-Kruisklooster tot Sint-Bernardusabdij in Bornem (prov. Antwerpen). Een bouwhistorisch onderzoek met het oog op herbestemming
Volume:Relicta, Archeologie, Monumenten- en Landschapsonderzoek in Vlaanderen 4
Jaar van uitgave:2009
Uitgever:VIOE
Korte inhoud:Naar aanleiding van een mogelijke herbestemming van de gebouwen van de Sint-Bernardusabdij in Bornem tot woongelegenheid, voert het Vlaams Instituut voor het Onroerend Erfgoed (VIOE) op verzoek van het Agentschap R-O Vlaanderen, Onroerend erfgoed (prov. Antwerpen) voorafgaande onderzoeken uit. Die betreffen het volledige, als monument beschermde abdijcomplex (abdijkerk, kloostervleugels, bijgebouwen, tuin en park), dat thans nog door een kleine gemeenschap van cisterciënzers wordt bewoond. Deze studie moet toelaten om een herbestemming, aangepast aan de historische eigenheid van de abdij, mogelijk te maken.
Bron:Debonne V., Van Regenmortel E., Bergmans A., Coomans T. 2009: "Van Heilig-Kruisklooster tot Sint-Bernardusabdij in Bornem (prov. Antwerpen). Een bouwhistorisch onderzoek met het oog op herbestemming", in: Relicta, Archeologie, Monumenten- en Landschapsonderzoek in Vlaanderen, volume 4, pp. 257-288, Brussel.
ISSN:1783-6425
Uri:https://id.erfgoed.net/infocat/publicaties/233
Bestand:https://oar.onroerenderfgoed.be/publicaties/RELT/4/RELT004-007.pdf ( 5.15MB )
Gerelateerd bestand:
Bibliotheek: Exemplaar aanwezig in catalogus VIOE bibliotheek

  BibTEX OAI2-PMH XML printervriendelijke versie

Zoek

Met onderstaand formulier kan je zoeken in ons archief. Voor meer uitleg over zoeken klik je hier.

Je kunt ook bladeren in de beschikbare publicaties.

zoek een publicatie