Deze website draagt het AnySurferlabel, een Belgisch kwaliteitslabel voor toegankelijke websites. Meer informatie vindt u op www.anysurfer.be.

Het archief

Detail

Auteur:Elise Hooft.
Titel:Bouwkundig erfgoed in kaart gebracht. Methodologie en conclusies van de administratieve actualisatie van de inventaris van het bouwkundig erfgoed in Vlaanderen
Volume:Relicta. Archeologie, Monumenten- en Landschapsonderzoek in Vlaanderen 7
Jaar van uitgave:2011
Uitgever:VIOE
Korte inhoud:De inventarisatie en prospectie van het onroerend erfgoed in Vlaanderen is één van de kerntaken van het Vlaams Instituut voor het Onroerend Erfgoed (VIOE). De inventarisatie van het bouwkundig erfgoed neemt een bijzondere plaats in, door de rechtsgevolgen die hieraan gekoppeld zijn sinds het eerste vaststellingsbesluit van 14 september 2009. Ter voorbereiding van die vaststelling werkte het VIOE van 2005 tot 2008 aan de administratieve actualisatie van de inventarisgegevens: alle adresgegevens in de inventaris van het bouwkundig erfgoed werden op hun geldigheid gecontroleerd en van de oudste geïnventariseerde panden werd ter plaatse gecontroleerd of ze nog bewaard waren. In dit artikel wordt de methodologie van dit project geschetst. De resultaten van deze administratieve update laten toe een aantal analyses over de toestand van het bouwkundig erfgoed in Vlaanderen te maken.
Bron:Hooft E. 2011: 'Bouwkundig erfgoed in kaart gebracht. Methodologie en conclusies van de administratieve actualisatie van de inventaris van het bouwkundig erfgoed in Vlaanderen', in: Relicta. Archeologie, Monumenten- en Landschapsonderzoek in Vlaanderen, volume 7, pp. 239-260, Brussel.
ISSN 1783-6425
Uri:https://id.erfgoed.net/infocat/publicaties/256
Bestand:https://oar.onroerenderfgoed.be/publicaties/RELT/7/RELT007-009.pdf ( 7.39MB )
Gerelateerd bestand:
Bibliotheek: Exemplaar aanwezig in catalogus VIOE bibliotheek

  BibTEX OAI2-PMH XML printervriendelijke versie

Zoek

Met onderstaand formulier kan je zoeken in ons archief. Voor meer uitleg over zoeken klik je hier.

Je kunt ook bladeren in de beschikbare publicaties.

zoek een publicatie