Deze website draagt het AnySurferlabel, een Belgisch kwaliteitslabel voor toegankelijke websites. Meer informatie vindt u op www.anysurfer.be.

Het archief

Detail

Auteur:Dieter Nuytten.
Titel:De middeleeuwse kappen en houten tongewelven van de Sint-Janskerk in Mechelen: typologisch, bouwhistorisch en dendrochronologisch onderzoek
Volume:Relicta. Archeologie, Monumenten- en Landschapsonderzoek in Vlaanderen 10
Jaar van uitgave:2013
Uitgever:Onroerend Erfgoed
Korte inhoud:De Sint-Janskerk onderging een grondige restauratie van het exterieur. Deze bijdrage geeft inzicht in het resultaat van het bouwhistorisch onderzoek van de kap van de bovenkerk, dit zijn met name de hoofdbeuken van de kerk aangevuld met de kap van de Sacramentskapel. Dit onderzoek werd volledig ter plaatse uitgevoerd tijdens een uitgebreide opmetings- en onderzoekscampagne in de periode 1999-2000. De resultaten hiervan zijn verder aangevuld met gegevens uit een bijkomend vervolgonderzoek in situ tijdens de restauratiewerken aan de kap in 2010 en tijdens de monstername in het kader van het dendrochronologisch onderzoek in 2011. Uit het volledige onderzoek blijkt dat de kap en de houten ton teruggaan tot de late middeleeuwen, ondanks het barokke aanschijn van het gewelf in het kerkinterieur.
Bron:Nuytten D. 2013: 'De middeleeuwse kappen en houten tongewelven van de Sint-Janskerk in Mechelen: typologisch, bouwhistorisch en dendrochronologisch onderzoek', in: Relicta. Archeologie, Monumenten- en Landschapsonderzoek in Vlaanderen, volume 10, pp. 209-228, Brussel, 2013.
ISSN 1783 6425
Bestand:http://oar.onroerenderfgoed.be/publicaties/RELT/10/RELT010-004.pdf ( 1.53MB )
Gerelateerd bestand:
Bibliotheek: Exemplaar aanwezig in catalogus VIOE bibliotheek

  BibTEX OAI2-PMH XML printervriendelijke versie

Zoek

Met onderstaand formulier kan je zoeken in ons archief. Voor meer uitleg over zoeken klik je hier.

Je kunt ook bladeren in de beschikbare publicaties.

zoek een publicatie