Deze website draagt het AnySurferlabel, een Belgisch kwaliteitslabel voor toegankelijke websites. Meer informatie vindt u op www.anysurfer.be.

Het archief

Detail

Auteur:Ryssaert C.; Maes D.; Exaltus R.; Orbons J.; Sevenants W..
Titel:Archeologische evaluatie en waardering van de Spaanse citadel (Zoutleeuw, provincie Vlaams Brabant)
Volume:Archeologische evaluatie en waardering van de Spaanse citadel (Zoutleeuw, provincie Vlaams-Brabant)
Jaar van uitgave:2013
Uitgever:Antea
Korte inhoud:De kleine stad Zoutleeuw in het oosten van de provincie Vlaams-Brabant, op de grens van het Hageland, Vochtig-Haspengouw en Haspengouw, kent een lange en bewogen geschiedenis en heeft een grote erfgoedwaarde. In opdracht van het agentschap Onroerend Erfgoed voerde Antea Group in het voorjaar en de zomer van 2013 een evaluerende en waarderende studie uit naar de Spaanse Citadel te Zoutleeuw. Naast een gedetailleerd onderzoek, bestaande uit zowel een bureau- als veldonderzoek, van het kernstudiegebied werd eveneens een bureauonderzoek uitgevoerd naar de ruimere stad en met name de verdedigingselementen. De resultaten daarvan vindt u in dit rapport. Doelstelling van de gevoerde studie was eveneens om na te gaan of deze site beschermingswaardig is. Op de meeste criteria scoort de site matig tot goed. Op basis van deze analyse adviseren de auteurs om de site in aanmerking te nemen voor een bescherming als archeologisch monument. Er worden eveneens suggesties geformuleerd naar ontsluiting en beheer.
Bron:Caroline Ryssaert, David Maes, Richard Exaltus, Joep Orbons & Walter Sevenants 2013: Archeologische evaluatie en waardering van de Spaanse citadel, Zoutleeuw, provincie Vlaams Brabant. Antea, 262 pp.
Wettelijk deponummer: D/2013/12.831/17
Uri:https://id.erfgoed.net/infocat/publicaties/288
Bestand:https://oar.onroerenderfgoed.be/publicaties/STUA/29/STUA029-001.pdf ( 17.13MB )
Gerelateerd bestand:
Bibliotheek: Geen exemplaar aanwezig in catalogus VIOE-bibliotheek

  BibTEX OAI2-PMH XML printervriendelijke versie

Zoek

Met onderstaand formulier kan je zoeken in ons archief. Voor meer uitleg over zoeken klik je hier.

Je kunt ook bladeren in de beschikbare publicaties.

zoek een publicatie