Deze website draagt het AnySurferlabel, een Belgisch kwaliteitslabel voor toegankelijke websites. Meer informatie vindt u op www.anysurfer.be.

Het archief

Detail

Auteur:Kathleen Couchez, Alain Vanderhoeven, Geert Vynckier, Brigitte Cooremans, An Lentacker, Johan Van Laecke.
Titel:Romeinse kuilen en een crematiegraf in de Tongersveldstraat 4 te Tongeren (Limburg). Eindverslag van een toevalsvondst.
Volume:Romeinse kuilen en een crematiegraf in de Tongersveldstraat 4 te Tongeren (Limburg). Eindverslag van een toevalsvondst.
Jaar van uitgave:2021
Uitgever:VIOE
Korte inhoud:Het onderzochte perceel bevindt zich in de Tongersveldstraat 4 te Tongeren. Dit terrein ligt aan de noordwestelijke randzone van het zuidwest-grafveld van de Romeinse stad Atuatuca Tungrorum. In dit eindverslag worden de onderzochte profielen en aangesneden Romeinse structuren uit 2017 toegelicht. Ook de structuur van de toevalsvondst uit 2018 wordt bij de interpretatie van de site betrokken. De verdere verwerking van de onderzoeksgegevens en vondsten worden besproken en geanalyseerd binnen de ruimere historische en archeologische context van de Romeinse hoofdstad van de civitas Tungrorum.
Bron:Couchez K., Vanderhoeven A., Vynckier G., Cooremans B., Lentacker A. & Van Laecke J. 2021: Romeinse kuilen en een crematiegraf in de Tongersveldstraat 4 te Tongeren (Limburg). Eindverslag van een toevalsvondst., Onderzoeksrapporten agentschap Onroerend Erfgoed 176
ISSN 1371-4678
Uri:https://id.erfgoed.net/infocat/publicaties/6016
Bestand:https://oar.onroerenderfgoed.be/publicaties/OAOE/176/OAOE176-001.pdf ( 57.64MB )
Gerelateerd bestand:
Bibliotheek: Exemplaar aanwezig in catalogus VIOE bibliotheek

  BibTEX OAI2-PMH XML printervriendelijke versie

Zoek

Met onderstaand formulier kan je zoeken in ons archief. Voor meer uitleg over zoeken klik je hier.

Je kunt ook bladeren in de beschikbare publicaties.

zoek een publicatie