Deze website draagt het AnySurferlabel, een Belgisch kwaliteitslabel voor toegankelijke websites. Meer informatie vindt u op www.anysurfer.be.

Het archief

Detail

Auteur:Noens, Gunther; Van Baelen, Ann; Verhegge, Jeroen; Sergant, Joris; Crombé, Philippe; Bats, Machteld; De Bie, Marc; De Wilde, David; Perdaen, Yves; Van Gils, Marijn; Vermeersch, Pierre.
Titel:Onderzoeksbalans archeologie in Vlaanderen, versie 2, 19/05/2021: mesolithicum
Volume:Onderzoeksbalans archeologie in Vlaanderen, versie 2, 19/05/2021: mesolithicum
Jaar van uitgave:2021
Uitgever:VIOE
Korte inhoud:Eind 2008 plaatste het toenmalige Vlaams Instituut voor het Onroerend Erfgoed (VIOE) van de Vlaamse Overheid een eerste nulversie van de Onderzoeksbalans Onroerend Erfgoed Vlaanderen online ter beschikking die steeds verder aangevuld zou worden. Voor het domein archeologie bleef de actualisering tot dusver uit en is inmiddels een dringende noodzaak geworden. De voorbije 12 jaar wordt immers gekenmerkt door een enorme groei van archeologisch (veld-)onderzoek. Dit nieuwe onderzoek heeft een grote hoeveelheid nieuwe data opgeleverd, waarvan een globaal overzicht momenteel ontbreekt. Daarom is een actuele versie, een zogenaamde Onderzoeksbalans Archeologie 2.0, meer dan welkom vermits deze het bredere kader vormt voor (preventief) archeologisch onderzoek en voor erfgoedbeleid en -beheer in Vlaanderen. De Onderzoeksbalans streeft er naar om op verschillende niveaus en voor alle betrokken actoren een actueel en objectief kader aan te bieden, zowel met het oog op Vlaamse erfgoedbeleid en -beheer als voor de uitvoering van kwalitatief (preventief) archeologisch (veld-)onderzoek.
Bron:Noens G., Van Baelen A., Verhegge J., Sergant J., Crombé P., Bats M., De Bie M., De Wilde D., Perdaen Y., Van Gils M. & Vermeersch P. 2021: Onderzoeksbalans archeologie in Vlaanderen, versie 2, 19/05/2021: mesolithicum, Onderzoeksrapporten agentschap Onroerend Erfgoed 188
ISSN 1371-4678
Uri:https://id.erfgoed.net/infocat/publicaties/6232
DOI:https://doi.org/10.55465/TDMV8230
Bestand:https://oar.onroerenderfgoed.be/publicaties/OAOE/188/OAOE188-001.pdf ( 10.45MB )
Gerelateerd bestand:
Bibliotheek: Exemplaar aanwezig in catalogus VIOE bibliotheek

  BibTEX OAI2-PMH XML printervriendelijke versie

Zoek

Met onderstaand formulier kan je zoeken in ons archief. Voor meer uitleg over zoeken klik je hier.

Je kunt ook bladeren in de beschikbare publicaties.

zoek een publicatie