Deze website draagt het AnySurferlabel, een Belgisch kwaliteitslabel voor toegankelijke websites. Meer informatie vindt u op www.anysurfer.be.

Het archief

Detail

Auteur:Verwinnen, Katrien.
Titel:Onderzoeksbalans bouwkundig erfgoed. Deel 4: Erfgoed WOI. Versie 1 (2010)
Volume:Onderzoeksbalans bouwkundig erfgoed. Deel 4: Erfgoed WOI. Versie 1 (2010)
Jaar van uitgave:2022
Uitgever:Onroerend Erfgoed
Korte inhoud:Onmisbaar voor onderzoek naar onroerend erfgoed is een overzicht van het bestaande onderzoek. Daarom lanceerde het Vlaams Instituut voor het Onroerend Erfgoed (VIOE) – één van de voorlopers van het huidige agentschap Onroerend Erfgoed - in 2008 de website Onderzoeksbalans Onroerend Erfgoed. Deze bood een overzicht van de kennis, de hiaten en de onderzoeksvragen over het bouwkundig, landschappelijk en archeologisch erfgoed in Vlaanderen. Deze onderzoekbalans kwam tot stand in samenwerking met experten verbonden aan universiteiten, hogescholen, wetenschappelijke instellingen, overheidsdiensten en organisaties uit de erfgoedsector. Ook onafhankelijke onderzoekers droegen bij aan de synthese. Samen met de Onderzoeksbalans ontwikkelde het VIOE ook een Bibliografie Onroerend Erfgoed: een online zoekmachine met bibliografische referenties. Omdat de website begin 2022 wordt stopgezet vormt het agentschap Onroerend Erfgoed de onderzoeksbalans om tot een reeks digitale rapporten, die ontsloten worden via de Open Archive Repository van het agentschap (https://oar.onroerenderfgoed.be ). De bijhorende bibliografie zal online worden ontsloten in de nieuwe Informatiecatalogus Onroerend Erfgoed, die de huidige Bibliotheekcatalogus zal vervangen. Dit onderzoeksrapport bevat het eerste deel van de Onderzoeksbalans van het Bouwkundig Erfgoed, zoals opgemaakt in 2008. Deze onderzoeksbalans bestond uit drie delen: 1) Architectuurgeschiedenis, 2) Inventarisatie van bouwkundig erfgoed en 3) Monitoring, Conservatie, Restauratie. Daarnaast waren er nog enkele thematische delen, zoals dat over het erfgoed van Wereldoorlog I. We kozen ervoor om de delen integraal te behouden en elk als een autonoom onderzoeksrapport te publiceren.
Bron:Verwinnen K. 2022: Onderzoeksbalans bouwkundig erfgoed. Deel 4: Erfgoed WOI. Versie 1 (2010), Onderzoeksrapporten Agentschap Onroerend Erfgoed 227
ISSN 1371-4678
Uri:https://id.erfgoed.net/infocat/publicaties/6418
DOI:https://doi.org/10.55465/TMFI2980
Bestand:https://oar.onroerenderfgoed.be/publicaties/OAOE/227/OAOE227-001.pdf ( 842.89KB )
Gerelateerd bestand:
Bibliotheek: Exemplaar aanwezig in catalogus VIOE bibliotheek

  BibTEX OAI2-PMH XML printervriendelijke versie

Zoek

Met onderstaand formulier kan je zoeken in ons archief. Voor meer uitleg over zoeken klik je hier.

Je kunt ook bladeren in de beschikbare publicaties.

zoek een publicatie