Deze website draagt het AnySurferlabel, een Belgisch kwaliteitslabel voor toegankelijke websites. Meer informatie vindt u op www.anysurfer.be.

Het archief

Detail

Auteur:Vynckier, Geert; Celis, Daan; Haneca, Kristof; Minsaer, Karen; Van Laecke, Johan.
Titel:Restanten van lunet Sint-Laureis in de Gelijkheidstraat – Brederodestraat te Antwerpen. Eindverslag van een toevalsvondst.
Volume:Restanten van lunet Sint-Laureis in de Gelijkheidstraat – Brederodestraat te Antwerpen. Eindverslag van een toevalsvondst.
Jaar van uitgave:2022
Uitgever:Onroerend Erfgoed
Korte inhoud:Na de melding van een toevalsvondst langs de Gelijkheidstraat en de Brederodestraat zijn de sporen, die vooral bestonden uit restanten van de ‘fase’ van de lunet Sint-Laureis, gedocumenteerd en opgegraven. De aangetroffen constructies behoren allemaal tot de lunet Sint-Laureis, tussen 1816 en 1823, in de Nederlandse periode, als bijkomende verdediging ten zuiden van de Spaanse citadel aangelegd en in 1872 geslecht.
Bron:Vynckier G., Celis D., Haneca K. Minsaer K. & Van Laecke J. 2022: Restanten van lunet Sint-Laureis in de Gelijkheidstraat – Brederodestraat te Antwerpen. Eindverslag van een toevalsvondst., Onderzoeksrapporten agentschap Onroerend Erfgoed 239
ISSN 1371-4678
Uri:https://id.erfgoed.net/infocat/publicaties/6432
DOI:https://doi.org/10.55465/GEWC7102
Bestand:https://oar.onroerenderfgoed.be/publicaties/OAOE/239/OAOE239-001.pdf ( 9.86MB )
Gerelateerd bestand:
Bibliotheek: Exemplaar aanwezig in catalogus VIOE bibliotheek

  BibTEX OAI2-PMH XML printervriendelijke versie

Zoek

Met onderstaand formulier kan je zoeken in ons archief. Voor meer uitleg over zoeken klik je hier.

Je kunt ook bladeren in de beschikbare publicaties.

zoek een publicatie