Deze website draagt het AnySurferlabel, een Belgisch kwaliteitslabel voor toegankelijke websites. Meer informatie vindt u op www.anysurfer.be.

Het archief

Detail

Auteur:Cooremans, Brigitte; De Groote, Koen.
Titel:Ieper - De Meersen Deel 3: Het onderzoek van de botanische macroresten
Volume:Ieper - De Meersen Deel 3: Het onderzoek van de botanische macroresten
Jaar van uitgave:2023
Uitgever:Onroerend Erfgoed
Korte inhoud:Onderstaand rapport met de studie van een selectie van botanische macroresten is het derde deel van een reeks verslagen die de weerslag vormt van het archeologisch onderzoek van ‘De Meersen’, een locatie in de binnenstad van Ieper. Dit deel van de eindrapportage bevat de studie van een selectie van contexten met goed bewaarde botanische macroresten die tijdens het archeologisch onderzoek op de site De Meersen zijn opgegraven. Om deze vondsten goed contextueel en chronologisch te kunnen plaatsen is gebruik gemaakt van de op dat moment beschikbare gegevens over de stratigrafie en chronologie van de site en van de individuele sporen, ook al moet de publicatie van deze gegevens nog gebeuren. Voor het macrobotanisch onderzoek zijn monsters uit beerputten en -kuilen, ton- en waterputten, (afval)kuilen en enkele grachten onderzocht. Dit onderzoek heeft informatie opgeleverd over vroegere voedingsgewoonten, milieuomstandigheden en activiteiten op en in de omgeving van het onderzochte stadsdeel, van de late 12de tot de 18de eeuw. Uit het onderzoek blijkt dat er doorheen de gehele periode een rijk en gevarieerd aanbod aan verschillende gebruiksplanten was.
Bron:Cooremans B. & De Groote K. 2023Ieper - De Meersen Deel 3: Het onderzoek van de botanische macroresten, Onderzoeksrapporten agentschap Onroerend Erfgoed 260
ISSN 1371-4678
Uri:https://id.erfgoed.net/infocat/publicaties/6456
DOI:https://doi.org/10.55465/YRNI3634
Bestand:https://oar.onroerenderfgoed.be/publicaties/OAOE/260/OAOE260-001.pdf ( 5.99MB )
Gerelateerd bestand:
Bibliotheek: Exemplaar aanwezig in catalogus VIOE bibliotheek

  BibTEX OAI2-PMH XML printervriendelijke versie

Zoek

Met onderstaand formulier kan je zoeken in ons archief. Voor meer uitleg over zoeken klik je hier.

Je kunt ook bladeren in de beschikbare publicaties.

zoek een publicatie