Deze website draagt het AnySurferlabel, een Belgisch kwaliteitslabel voor toegankelijke websites. Meer informatie vindt u op www.anysurfer.be.

Het archief

Detail

Auteur:Vanderhoeven, Alain; Vynckier, Geert.
Titel:Een toevalsvondst aan de Armand Meesenlaan 47 te Tongeren. Onderzoeksrapport van een archeologische toevalsvondst.
Volume:Een toevalsvondst aan de Armand Meesenlaan 47 te Tongeren. Onderzoeksrapport van een archeologische toevalsvondst.
Jaar van uitgave:2023
Uitgever:Onroerend Erfgoed
Korte inhoud:Hoe onbevredigend de resultaten van de vondstregistratie ook mogen zijn, het is wel duidelijk dat de ondergrond van de woonwijk aan de Armand Meesenlaan, de Merkenstraat en de Hazelaareik belangrijke sporen uit het verleden herbergt. De bouwactiviteiten van de voorbije decennia hebben daar natuurlijk plaatselijk onderdelen van vernield, maar er is ongetwijfeld ook nog veel bewaard gebleven. De site verdient het dan ook om als archeologische zone afgebakend te worden zodat bij toekomstige graafwerken een archeologische begeleiding mogelijk wordt.
Bron:Vanderhoeven A. & Vynckier G. 2023: Een toevalsvondst aan de Armand Meesenlaan 47 te Tongeren. Onderzoeksrapport van een archeologische toevalsvondst., Onderzoeksrapporten agentschap Onroerend Erfgoed 272
ISSN 1371-4678
Uri:https://id.erfgoed.net/infocat/publicaties/6472
DOI:https://doi.org/10.55465/ZCIO3480
Bestand:https://oar.onroerenderfgoed.be/publicaties/OAOE/272/OAOE272-001.pdf ( 3.39MB )
Gerelateerd bestand:
Bibliotheek: Exemplaar aanwezig in catalogus VIOE bibliotheek

  BibTEX OAI2-PMH XML printervriendelijke versie

Zoek

Met onderstaand formulier kan je zoeken in ons archief. Voor meer uitleg over zoeken klik je hier.

Je kunt ook bladeren in de beschikbare publicaties.

zoek een publicatie