Deze website draagt het AnySurferlabel, een Belgisch kwaliteitslabel voor toegankelijke websites. Meer informatie vindt u op www.anysurfer.be.

Het archief

Detail

Auteur:Cooremans, B., Ervynck, A., Van Neer, W..
Titel:De voedselvoorziening in de Sint-Salvatorsabdij te Ename (stad Oudenaarde, prov. Oost-Vlaanderen). 2. De afvalput van de priorij (17de eeuw).
Volume:Archeologie in Vlaanderen III
Jaar van uitgave:1994
Uitgever:IAP
Korte inhoud:Na het onderzoek van de dierlijke resten uit een laag die dateerde uit ca. 1500 onder een keukenvloer, vormt onderstaand rapport een tweede studie van organische resten opgegraven in de Sint-Salvatorsabdij te Ename. Het is bij de studie van dit site de bedoeling de dierlijke en plantaardige vondsten uit bepaalde goed omschreven contexten voorafgaand aan de eindpublicatie in een reeks van kortere bijdragen te publiceren. Dit artikel handelt over vondsten uit de vulling van een afvalput, waarbij niet alleen dierlijke resten maar ook plantaardig materiaal werd aangetroffen.
Bron:Cooremans B., Ervynck A. & Van Neer W. 1994:"De voedselvoorziening in de Sint-Salvatorsabdij te Ename (stad Oudenaarde, prov. Oost-Vlaanderen). deel 2", in: Archeologie in Vlaanderen III, Zellik, 419-442.
ISSN:0778 2837
Bestand:https://oar.onroerenderfgoed.be/publicaties/AIVT/3/AIVT003-016.pdf ( 20.51MB )
Gerelateerd bestand:oai:oar.vioe.be:AIVT003-015
Bibliotheek: Exemplaar aanwezig in catalogus VIOE bibliotheek

  BibTEX OAI2-PMH XML printervriendelijke versie

Zoek

Met onderstaand formulier kan je zoeken in ons archief. Voor meer uitleg over zoeken klik je hier.

Je kunt ook bladeren in de beschikbare publicaties.

zoek een publicatie