Deze website draagt het AnySurferlabel, een Belgisch kwaliteitslabel voor toegankelijke websites. Meer informatie vindt u op www.anysurfer.be.

Het archief

Detail

Auteur:Marjan Buyle.
Titel:Grotesken uit de Italiaanse renaissance. Onderzoek en restauratie van de muur- en gewelfschilderingen(1537) van de Onze-Lieve-Vrouw-Lofkapel in de Antwerpse kathedraal (prov. Antwerpen)
Volume:Relicta, Archeologie, Monumenten- en Landschapsonderzoek in Vlaanderen 4
Jaar van uitgave:2009
Uitgever:VIOE
Korte inhoud:De conservatie en restauratie van de schilderingen (1537) van de Onze-Lieve-Vrouw-Lofkapel vormden de aanleiding tot verder onderzoek naar de context van hun ontstaan en geschiedenis, de filosofie en deontologie van de huidige restauratiebehandeling vooral met betrekking tot de re-integratie van lacunes, de gebruikte materialen en technieken van de oude schildering, de iconografie en de herkomst van de motieven, de identificatie van de heraldische voorstellingen en last but not least de persoon van de schilder.
Bron:Buyle M. 2009: "Grotesken uit de Italiaanse renaissance. Onderzoek en restauratie van de muur- en gewelfschilderingen(1537) van de Onze-Lieve-Vrouw-Lofkapel in de Antwerpse kathedraal (prov. Antwerpen)", in: Relicta, Archeologie, Monumenten- Landschapsonderzoek in Vlaanderen, volume 4, pp. 205- 256, Brussel.
ISSN: 1783-6425
Uri:https://id.erfgoed.net/infocat/publicaties/232
Bestand:https://oar.onroerenderfgoed.be/publicaties/RELT/4/RELT004-006.pdf ( 10.22MB )
Gerelateerd bestand:
Bibliotheek: Exemplaar aanwezig in catalogus VIOE bibliotheek

  BibTEX OAI2-PMH XML printervriendelijke versie

Zoek

Met onderstaand formulier kan je zoeken in ons archief. Voor meer uitleg over zoeken klik je hier.

Je kunt ook bladeren in de beschikbare publicaties.

zoek een publicatie