Deze website draagt het AnySurferlabel, een Belgisch kwaliteitslabel voor toegankelijke websites. Meer informatie vindt u op www.anysurfer.be.

Het archief

Detail

Auteur:Vincent Debonne, Nele Vanmaele, Aukje De Haan.
Titel:Beschermd, beschadigd, verdwenen Onderzoek en evaluatie van ernstig aangetast en verdwenen beschermd erfgoed
Volume:Beschermd, beschadigd, verdwenen Onderzoek en evaluatie van ernstig aangetast en verdwenen beschermd erfgoed
Jaar van uitgave:2021
Uitgever:Onroerend Erfgoed
Korte inhoud:In Vlaanderen kan onroerend erfgoed sinds 1931 wettelijk worden beschermd. Onze leefomgeving is in constante verandering. Soms is dat in het voordeel van het erfgoed maar evengoed kan het voortbestaan van het erfgoed worden bedreigd door ingrepen en verwaarlozing. De problematiek van ingrepen in beschermd erfgoed kwam aan de oppervlakte tijdens het project van de beschermingsdatabank. Hieruit volgde het project ‘Aangetaste en verdwenen beschermingen’ dat één van de pilootprojecten is binnen het project ‘Evaluatie beschermde bestand’ (project D02.2/P01). De herziening van het beschermde erfgoedbestand staat ingeschreven in de Beleidsnota Onroerend Erfgoed (2019-2024) van minister Matthias Diependaele, bevoegd voor het onroerend erfgoed. Het onderzoek van aangetaste en verdwenen beschermingen draagt bij tot het voornemen van de minister om van het beschermde bestand een dynamische selectie te maken van de essentiële en representatieve getuigen van het leven in Vlaanderen. Met aanpassingen van beschermingen is een beter beheer van beschermde erfgoedobjecten mogelijk, terwijl opheffingen dienen om erfgoedobjecten met een onherstelbaar aangetaste of verdwenen erfgoedwaarde uit het beschermde bestand te lichten.
Bron:Debonne V., Vanmaele N. & De Haan A. 2021: Beschermd, beschadigd, verdwenen. Onderzoek en evaluatie van ernstig aangetast en verdwenen beschermd erfgoed, Onderzoeksrapporten Agentschap Onroerend Erfgoed 202
Uri:https://id.erfgoed.net/infocat/publicaties/6378
Bestand:https://oar.onroerenderfgoed.be/publicaties/OAOE/202/OAOE202-001.pdf ( 3.26MB )
Gerelateerd bestand:
Bibliotheek: Exemplaar aanwezig in catalogus VIOE bibliotheek

  BibTEX OAI2-PMH XML printervriendelijke versie

Zoek

Met onderstaand formulier kan je zoeken in ons archief. Voor meer uitleg over zoeken klik je hier.

Je kunt ook bladeren in de beschikbare publicaties.

zoek een publicatie