Deze website draagt het AnySurferlabel, een Belgisch kwaliteitslabel voor toegankelijke websites. Meer informatie vindt u op www.anysurfer.be.

Het archief

Detail

Auteur:Van Daele, Koen; Meganck, Leen; de Haan, Aukje.
Titel:Het Erfgoedrapport. Naar een gebiedsdekkende monitor van het beschermd erfgoed.
Volume:Het Erfgoedrapport. Naar een gebiedsdekkende monitor van het beschermd erfgoed.
Jaar van uitgave:2022
Uitgever:VIOE
Korte inhoud:Dit rapport beschrijft de ontwikkeling van een nieuwe toepassing voor het agentschap Onroerend Erfgoed: het erfgoedrapport. Het erfgoedrapport werd ontwikkeld om een antwoord te bieden op de vraag: “Hoe is het gesteld met het beschermd erfgoed?” Deze vraag werd al vaker gesteld, maar nog nooit echt beantwoord. Het ontwikkelen van een nieuwe toepassing kost tijd en middelen. Daarom gaat er aan elke ontwikkeling een analyse vooraf. Hierbij worden enkele essentiële vragen gesteld en beantwoord. We vatten in dit rapport de gestelde vragen en hun antwoorden samen. Dit rapport legt de focus bewust niet op de inhoudelijke discussies die gepaard gaan met het evalueren van erfgoedwaarden, die worden in aparte onderzoeksrapporten gepubliceerd. We gaan wel in op hoe je alle informatie die je tijdens zo’n project verzamelt op lange termijn kwaliteitsvol kunt beheren, bewaren, doorzoeken en hergebruiken. We richten ons dan ook in de eerste plaats op informatie- en databeheerders, systeemarchitecten, analisten of gelijkaardige profielen.
Bron:Van Daele- K., Meganck L. & De Haan A. 2022: Het Erfgoedrapport. Naar een gebiedsdekkende monitor van het beschermd erfgoed, Onderzoeksrapporten Agentschap Onroerend Erfgoed 224
ISSN 1371-4678
Uri:https://id.erfgoed.net/infocat/publicaties/6415
DOI:https://doi.org/10.55465/HHPJ4156
Bestand:https://oar.onroerenderfgoed.be/publicaties/OAOE/224/OAOE224-001.pdf ( 1.29MB )
Gerelateerd bestand:
Bibliotheek: Exemplaar aanwezig in catalogus VIOE bibliotheek

  BibTEX OAI2-PMH XML printervriendelijke versie

Zoek

Met onderstaand formulier kan je zoeken in ons archief. Voor meer uitleg over zoeken klik je hier.

Je kunt ook bladeren in de beschikbare publicaties.

zoek een publicatie