Deze website draagt het AnySurferlabel, een Belgisch kwaliteitslabel voor toegankelijke websites. Meer informatie vindt u op www.anysurfer.be.

Het archief

Detail

Auteur:De Decker, Sam.
Titel:Een schuilplaats uit de Tweede Wereldoorlog in de Willem Elsschotlaan in Koksijde. Eindverslag van een toevalsvondst.
Volume:Een schuilplaats uit de Tweede Wereldoorlog in de Willem Elsschotlaan in Koksijde. Eindverslag van een toevalsvondst.
Jaar van uitgave:2024
Uitgever:Onroerend Erfgoed
Korte inhoud:Bij werkzaamheden op een onbebouwd perceel in de Willem Elsschotlaan in Koksijde werd in mei 2023 een half-ingegraven bakstenen gebouwtje aangetroffen. Uit een onderzoek van historische bronnen blijkt het te gaan om een Duitse militaire schuilplaats uit de Tweede Wereldoorlog, die gebouwd werd in het voorjaar van 1943. De bouw kadert in de installatie van het Widerstandsnest Radetzky, een verdedigingsstructuur die een onderdeel vormde van de Atlantikwall.
Bron:De Decker S. 2024: Een schuilplaats uit de Tweede Wereldoorlog in de Willem Elsschotlaan in Koksijde. Eindverslag van een toevalsvondst, Onderzoeksrapporten Agentschap Onroerend Erfgoed 331
ISSN 1371-4678
Uri:https://id.erfgoed.net/infocat/publicaties/6806
DOI:https://doi.org/10.55465/NIBH2815
Bestand:https://oar.onroerenderfgoed.be/publicaties/OAOE/331/OAOE331-001.pdf ( 4.62MB )
Gerelateerd bestand:
Bibliotheek: Exemplaar aanwezig in catalogus VIOE bibliotheek

  BibTEX OAI2-PMH XML printervriendelijke versie

Zoek

Met onderstaand formulier kan je zoeken in ons archief. Voor meer uitleg over zoeken klik je hier.

Je kunt ook bladeren in de beschikbare publicaties.

zoek een publicatie